20110331

Quintek

Sitter hemma i soffan och slappnar av.
Har varit i skolan från 07.45 till 16.10 idag, det var ingen kort dag kan man ju säga. Men biologin var rolig,vi var ute i skogen och hade med oss en bandspelare som spelade upp frågelljud. Det resulterade att ett tiotal nyfikna talgoxar närmade sig för att kolla vad det var som stod till, men då de inte kunde hitta någon spännande fågel så flög de iväg igen. Fysiklektionerna idag var lärorika och matten var också kul, vi har börjat på kapitel tre nu som handlar om trigonometriska funktioner och lite till. Det är kul tycker jag!

Men nu ska jag förklara lite om vad jag gjorde i Linköping. Det var så här att det jag var på hette Quintek och det har funnits i 20 år på LiU (Linköpings Universitet). Det är då de bjuder in ett 50-tal unga tjejer som går på gymnasiet på naturlinjen eller tekniska linjen. Där får man lyssna på vad de har för utbildningar i Linköping och Norrköping på dess universitet. Man får även träffa unga studenter som gått något år på LiU och som berättat om deras steg fram till där de är nu. Både tjej och kill studenter hade mycket kul att berätta om LiU och hur de trivs. På tisdagkvällen hade vi en sittning, alltså en så kallad trerättersmiddag som var mycket uppskattad av oss alla som var med. Vi fick väldigt god mat och fick titta på härliga uppträdanden av studenter som kom dit i syfte av att roa oss och dessa studenter ingick i en förening. Detta uppträdande kallas gyckel och görs oftast av studenter som bildat en förening av något slag.
På tisdagen var vi även i Finspång på Simens som berättade om deras turbiner av olika slag, vi var även på Norrköpings Campus för att upptäcka de program och utbildningar som finns där.
Detta har varit en upplevelse och man har fått goda chanser till att fråga alla frågor som snurrat runt i huvudet på en. Nu gäller det till att sätta igång huvudkontoret och fundera ut hur man ska gå till väga när tiden är inne.

Har lite bilder på mobilen men orkar inte lägga upp dem nu, dem kommer en annan gång.
Ska plugga lite fysik till och sedan sova. Imorgon ringer klockan 06.30 igen.
Ha en bra fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar